Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Israel
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker  .  Premierminister
Ideologi  .  Socialistisk  .  Reformistisk  .  Socialdemokrati
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2003
Læst af: 28.576
: :
Ben Gurion, David
Left
Rocks
2023-11-27 19:13

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

David Ben Gurion
David Ben Gurion

David Ben Gurion (1886-1973), zionist, israelsk statsmand, politiker og socialdemokrat.

Gurion blev født i Plonsk i Polen men emigrerede i 1906 til Palæstina, hvor han blev landarbejder, samtidig med at han var en livlig skribent. I 1912-14 studerede han jura på universitetet i Konstantinopel (det senere Istanbul). Han sluttede sig til den jødiske arbejderbevægelse, blev i 1915 udvist af Tyrkiet og flygtede via Ægypten til USA. Her fungerede han som organisator - dels af den jødisk-socialistiske Hechaluz bevægelse, dels gennem oprettelsen af den Amerikansk Jødiske Legion. Det var som del af legionen, han senere vendte tilbage til Palæstina.

Han spillede en ledende rolle i dannelsen af den jødiske faglige landsorganisation Histradut, og var dennes generalsekretær i 1921-35. I 1930 var han medstifter af arbejderpartiet Mapai, og fra 1935 var han formand for emigrantorganisationen Jewish Agency for Palestine, og samtidig ledende medlem af Verdenszionistforbundet. Han spillede en central rolle i udviklingen af den strategi, der gennem terror mod landets palæstinensiske befolkning skulle sikre den jødiske stat en så stor del af Palæstina som muligt. Det var som talsmand for Verdenszionistforbundet og Det jødiske Folkeråd, at Gurion den 14. maj 1948 proklamerede oprettelsen af staten Israel. Han var den nye stats premierminister i 1948-53 og 55-63.

Efter længere tids uoverensstemmelser forlod han i 1965 Mapai partiet og dannede sammen med bl.a. Moshe Dayan den Israelske Arbejderliste, Rafi. Dette parti fik dog ikke nogen lang levetid. Efter 6-dageskrigen i 1967 indgik det i det nydannede Avoda parti sammen med bl.a. Mapai. Gurion gik dog ikke med i dette projekt, men dannede sin egen Nationale Liste. Han nedlagde sit parlamentariske mandat i Knesset i 1970, og levede sine sidste år på en Kibbutz i Negev ørkenen.

Foruden at være forfatter til en række bøger om Israels grundlæggelse, har Gurion udgivet sine erindringer: «Ben Gurion ser tilbage».

A.J.