Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Latinamerika  .  Chile
Arbejde  .  Kultur  .  Litteratur
     .  Journalistik
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 24/9 2003
Læst af: 21.548
: :
Dorfman, Ariel
Left
Rocks
2024-02-25 16:57

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler


Liste over de foreløbig 11.500 børn terrorstaten har myrdet i Gaza

Et af de myrdede børn, den 6 årige Hind

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle civile tabstal er nu over 27.000 civile (heraf over 11.500 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 70.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2,2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 18 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) afsagde 26/1 en foreløbig kendelse i sagen Sydafrika har anlagt mod Israel for folkemord. Kendelsen var et sviende nederlag for Israel og de medskyldige i folkemordet i USA og Europa. Domstolen fulgte nemlig ikke Israels opfordring til at smide sagen ud, men pålagde i stedet næsten enstemmigt Israel at overholde eksplicitte dele af konventionen. Samtidig slog domstolen fast, at ALLE lande har pligt til at overholde konventionen og specifikt til at hindre folkemord. Israel betegnede ICJ som anti-semittisk og de folkemords-medskyldige i USA og Europa valgte at ignorere kendelsen. De har i forvejen sat sig uden for den civiliserede verdensorden.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige jvf. Konventionen mod Folkemord.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Ariel Dorfman
Ariel Dorfman

Ariel Dorfman (1942-), chilensk forfatter, journalist og dramaturg. Efter at have afsluttet studier i litteratur på Universidad de Chile i 1965 blev han lektor i litteratur ved samme universitet. Senere underviste han også i Amsterdam, Maryland, Sorbonne og Berkeley.

Hans første litteraturkritikartikel inkluderede refleksioner over Latinamerikas sociale virkelighed. I bogen Imaginación y violencia en América Latina (1970) analyserede han forskellige aspekter i forfatterne Juan Rulfo, Mario Vargas Llosa, Alejo Carpentier og José María Arguedas' værker, og satte dem ind i en kontekst af vold, neokolonialisme og underudvikling. I sine analyser af massekulturen tog han ikke kun litterære metoder i brug, men også politisk analyse og sociologi. Hans mest kendte essay: Para leer el Pato Donald (1971, Anders And i den tredje verden. Imperialistisk ideologi i Disneys tegneserier (1978)), blev skrevet sammen med Armand Mattelart. I dette analyserer han den imperialistiske ideologi, der spreder tegneserier fra Disney koncernen. Indenfor samme ramme studerede Dorfman kapitalismens populærkultur i: Superman y sus amigos del alma (1974). Den blev skrevet sammen med Manuel Jofré. Den blev fulgt af: La última aventura del Llanero Solitario (1979), Reader´s nuestro que estás en la tierra (1980) og Patos, elefantes y héroes: la infancia como subdesarrollo (1985).

Dorfman var kulturel rådgiver for Salvador Allende regeringen i Chile. Han flygtede efter militærkuppet i 1973 og gik i eksil i Frankrig. Efterfølgende flyttede han til USA, hvor han havde tilbragt dele af sin barndom. Der skrev han for aviserne Washington Post og New York Times, og det var også der han skrev nogle af sine bedste essays som Reagans atomdrømme (1986), hvor han satte præsident Reagans ideer op overfor den nordamerikanske virkelighed.

Værker: Moros en la costa (1973), La última canción de Manuel Sendero (1982), Dorando la píldora (1985). Dorfman er forfatter til teaterstykket La muerte y la doncella (1992), i hvilket han reflekterer over den politiske undertrykkelse, torturen og dens konsekvenser. Stykket blev overført til film af Roman Polanski i 1994. Stykket er desuden oversat og tilpasset en række forskellige sprog, og har fået flere priser. Dorfmans memoirer er skrevet og oversat af ham selv til spansk under titlen: Rumbo al Sur, deseando el Norte (1998, Kurs syd, mod nord - en rejse imellem to sprog (2002)).

A.C.T.

Internet

Ariel Dorfman biografi, bibliografi, materialer mm. (spansk)
Ariel Dorfman multimedia WEB site (engelsk)