Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Europa  .  Rusland
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2002
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 21.105
: :
Cernov, Viktor Michajlovic
Left
Rocks
2024-06-21 04:58

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Viktor Michajloviĉ Ĉernov (født i Jambov, Rusland, 19. november 1876 - død i New York, 15. april 1952), russisk socialrevolutionær politiker. Ĉernov var af borgerlig familie. Han studerede ved universitetet i Moskva, hvor han udviklede en filosofi, som havde rødder i den russiske populisme og i imperiekritikken. Hans politiske standpunkter formedes i slutningen af 1880'erne. Medstifter af det ikke-marxistiske socialrevolutionære parti, hvor han i 1914 opponerede mod den oltranske nationalisme. Landsforvist. Spillede en fremtrædende rolle på Zimmerwald-konferencen, hvor han stemte for partiets venstrefløjs «nedbrydnings-resolution», og var modstander af «den imperialistiske krig».

Efter revolutionen i februar 1917, vendte han tilbage til Rusland, hvor han var en hårdnakket forsvarer af landet mod «den tyske krig». I maj 1917 blev han landbrugskommissær i den provisoriske koalitionsregering, men fik ikke opbakning til sine reformforslag. Trådte tilbage i september. Forsøgte forgæves at få bønderne til at vende sig mod oktoberrevolutionen. Som leder af landets største parti blev han i januar 1918 valgt til formand for den grundlovgivende forsamling, inden denne blev opløst af bolschevikkerne. Han forsvarede uden held den «borgerlige legitimitet» mod den sovjetiske magt. Under borgerkrigen kæmpede han mod de røde. «Hvid emigrant» i Paris, hvor han koncentrerede sig om at skrive sine memoirer. Ved udbruddet af Den anden Verdenskrig rejste han til USA, hvor han var han var medskribent på antikommunistiske tidsskrifter.

E.P.