Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Saudi Arabien
Ideologi  .  Religion
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 6/10 2003
Læst af: 43.649
: :
Wahabisme
Left
Rocks
2023-12-04 14:39

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Wahabisme, puritansk sunni-orienteret retning indenfor islam, statsreligion i Saudi Arabien. Den var det første større moderne udtryk for islamisk opvågnen i de arabiske lande i det 18. århundrede, og gav inspiration til mange politisk-religiøse bevægelser, der kæmpede mod den tyrkiske dominans og de europæiske landes forsøg på at trænge ind i den arabiske verden.

Retningens grundlægger, Mohamed Ibn Abd-al-Wahab, blev født i 1703 i Riyadh, Saudi Arabien. Han forkyndte en kompromisløs udgave af islam, og fortolkede koranen i dens strengeste form. Han rejste sig mod det moralske forfald og udenlandske indflydelse, og konverterede Mohamad Ibn-Saud fra Dehriya. Denne etablerede sig hurtigt som monark over Nedj. Hans efterfølgere erobrede størstedelen af hvad der i dag er Saudi Arabien. De vendte sig mod enhver form for tilbedelse og ødelagde i 1802 templerne i Kerbala (shiitisk by i det værende Iraq), i 1803 Mekka og i 1805 Medina. I 1811 blev de imidlertid slået af en hær under ledelse af den egyptiske osmanniske hersker Mehemed Ali, der handlede på vegne af Tyrkiet og var udstyret med europæiske våben. Konsekvensen var, at islams hellige byer kom under osmannisk styre.

Wahabismen var dog fortsat en stærk kraft i den arabiske halvøs indre, hvor den var baseret på kriger-præster, Ikhwanerne (arabisk: brødrene). Det var først i starten af det 20. århundrede, at erobringen af det indre af halvøen blev indledt, anført af Ibn Saud. Efter erobringen af Hedjaz og de hellige byer Mekka og Medina - der sendte Hashemiter familien i eksil - førte Wahabismen i 1932 til grundlæggelsen af kongedømmet Saudi Arabien. Dette var kun muligt for Ibn Saud ved at eliminere de Ikhwaner, der var imod indførelsen af enhver form for moderne styre og enhver forhandling.

Wahabismens indflydelse på islam har været meget betydningsfuld - især gennem det Muslimske Broderskab - og er fortsat frem til vore dage. Den er det religiøse grundlag for det saudiske kongedømme og for beduiner samfundet, hvor den er en erstatning for det manglende nationale tilhørsforhold. Den eneste anden Wahabi stat er Qatar

A.J.