Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Nordamerika  .  USA
Arbejde  .  Kultur  .  Kommunikation  .  Massekommunikation  .  Film
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 43.329
: :
Disney, Walt (Walter Elias)
Left
Rocks
2023-12-01 06:17

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Walt Disney
Walt Disney

Disney (1901-1966), nordamerikansk producent af tegnefilm, tegneserier og andre underholdningsprodukter. Grundlægger af og til sin død leder af det multinationale selskab Walt Disney Productions og af Walt Disney World, forlystelsesparker. Han er det 20. århundredes vigtigste figur i borgerlig populærkultur. I 1920'erne begyndte han sammen med broderen Roy at lave tegnefilm, og fik succes med Mickey Mouse. Derefter voksede selskabet hurtigt i 30'erne. Flere af tegnefilmsfigurerne blev med held overført til tegneserier i aviser og egne hæfter. Den mest kendte er nok Anders And (Donald Duck) og hans «familie». Flere helaftenstegnefilm er berømte: Snehvide, Dumbo, Fantasia og Pinochio fra 30'erne og de nyere Peter Pan, Landstrygeren, 101 Dalmatinere og Robin Hood. I 1962 kom tegneserierne ud i ca. 50 millioner eksemplarer på 15 sprog. Disney World i Florida havde 10 millioner besøgende det første år.

Udadtil er det Walt Disney der står som skaber af disse produkter, mens de egentlige skabere, tegnerne i studierne, aldrig har fået særlig anerkendelse. I kontrakterne forbeholdt Disney sig retten til at stå som designer af alle selskabets produkter. Bortset fra Mickey Mouse i de første år, har Disney ikke tegnet noget selv, men udnyttede talentfulde tegnere som Carl Barks og Ub Iwerks. Politisk var Disney reaktionær. Da arbejderne i hans selskab forsøgte at slutte sig til fagforbundet AFL-CIO, blev de beskyldt for at være kommunister, og mange blev fyret. Under McCarthy perioden samarbejdede han med FBI under retsforfølgelsen af en tidligere ansat. I 1964 støttede han åbent den reaktionære Barry Goldwater som præsidentkandidat.

Gennem direktiver til medarbejderne gennemtvang Disney systematisk indføringen af sine egne politiske og moralske idealer. Virkeligheden er uforanderlig i hans idylliske familie og eventyrunivers. I denne uskyldige verden bliver borgerskabets drøm opfyldt: Produkterne skabes ikke af arbejdere, men falder ned i faldskærm, bliver fundet eller givet som gave af eksotiske folkeslag. Uden sved, blod eller anstrengelse bliver produkterne harmløse, og med proletariatet forsvinder også klassekampen ud af billedet.

T.J.