Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 25.794
: :
Exxon Corp.
Left
Rocks
2024-02-29 06:02

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000. Det er den rene søndagsskole sammenlignet med Israels folkemord i Gaza.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle civile tabstal er nu over 30.000 civile (heraf over 13.500 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. 2,2 mio. er drevet på flugt. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 100.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2,2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 18 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) afsagde 26/1 en foreløbig kendelse i sagen Sydafrika har anlagt mod Israel for folkemord. Kendelsen var et sviende nederlag for Israel og de medskyldige i folkemordet i USA og Europa. Domstolen fulgte nemlig ikke Israels opfordring til at smide sagen ud, men pålagde i stedet næsten enstemmigt Israel at overholde eksplicitte dele af konventionen. Samtidig slog domstolen fast, at ALLE lande har pligt til at overholde konventionen og specifikt til at hindre folkemord. Israel betegnede ICJ som anti-semittisk og de folkemords-medskyldige i USA og Europa valgte at ignorere kendelsen. De har i forvejen sat sig uden for den civiliserede verdensorden. Som svar på ICJ halverede Israel nødhjælpen til Gaza, hjulpet af USA, Canada, Australien, Japan, Storbritannien, Tyskland, Sverige, Nederlandene og flere andre. Samtidig blev henrettelsen af civile optrappet.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige jvf. Konventionen mod Folkemord.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Hovedkvarter: Texas, USA

Omsætning: 100,7 mia. US$ (1998)

Profit: 6,4 mia. US$ (1998)

Antal ansatte: 79.000

 

Oprettet af Rockefeller som del af Standard Oil Trust. Som Standard Oil of New Jersey (Esso for «SO») ekspanderede det i 1920'erne ind i Latinamerika. I 1928 sluttede det sig til den aftale, der forbeholdt olien i Mellemøsten for en lille håndfuld olieselskaber. I 1948 købte det en tredjedel af ARAMCO (Arabian American Oil Co.). Antog i 1972 navnet Exxon. Esso er i dag blot et selskab i koncernen (og samtidig det navn der ofte anvendes i udenlandske operationer. To tredjedele af omsætning og indtægter kommer fra den østlige hemisfære. Koncernen er også involveret i kul, mineraler og elektricitet. Disse aktiviteter gav 254 mio. US$ i profit i 1992.

Koncernen er involveret i olie- og gasefterforskning i Australien, Canada, Egypten, Frankrig, Indonesien, Malaysia, Holland, Norge, Thailand, Storbritannien og Yemen.

Exxons umiddelbare reserver udgør (1992) 6.478 milliarder tønder olie og flydende naturgas, 6.805 milliarder tønder oliesand og 41.413 billioner kubikfod naturgas. Ved slutningen af 1989 havde det desuden adgang til 8.376 mia. tons kul, 12.691.000 tons kobber og 3.835.000 tons zink.

Koncernen har petrokemiske afdelinger i Belgien, Malaysia, Rusland, Korea, Italien, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Polen og Holland. Den producerer smøreolier i Japan, Taiwan, Singapore, Tunesien, USA og Mexico.

Exxon ejer 50 % af El Cerrejon kul strip-minen i Guajira i det nordlige Colombia - «verdens største eksport kulmine» iflg. selskabet. Omkring 85 % af kullet fra Cerrejon sælges i Europa. I maj 1990 besatte den colombianske hær minen, efter at dens 3.800 arbejdere var gået i strejke. United Mine Workers of America gav økonomiske støtte til deres colombianske kammerater under strejken. Minen ligger i et underudviklet område. Malmen transporteres ad 140 km jernbane gennem det indfødte folk, Wayhus land.

Exxons kobbermine investeringer i Chile inkluderer El Soldado minen og Los Bronces minen, der er en åben mine. De drives af Exxons Compania Minera Disputada. Exxon investerede 400 mio. US$ i en udvidelse af Los Bronces i 1989-92, og havde tidligere udvidet El Soldado. Kobber smelteanlægget i Chagres blev udvidet for 176 mio. US$.

I 1989 udvidede koncernen sine kulminer i Australien. Det ejer nu Lemington minen og Ulan strip-minen i New South Wales. Koncernen har desuden en ejerandel på 35 % i Golden Grove zink minen in det vestlige Australien, der startede i 1990.

Koncernen driver endvidere Monterey kulminen nær Carlinville, Illinois i USA; Carter Mining der driver Rawhide og Caballo strip-minerne nær Gillette, Wyoming. I samme delstat er koncernen desuden involveret i uranminedrift.

Exxon driver Hong Kong Power, der bl.a. forsyner Kowloon og New Territories. I 1990 blev der indgået en 40 årig kontrakt om aftagelse af energi fra et vandkraftværk udenfor Guangzhou i Guangdong provinsen.

A.J.