Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Tyrkiet
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker  .  Premierminister
      .  Arbejdsminister
    .  Parti  .  Formand
Ideologi  .  Socialistisk  .  Reformistisk  .  Socialdemokrati
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2002
Læst af: 26.513
: :
Ecevit, Bülent
Left
Rocks
2024-02-26 15:04

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000. Det er den rene søndagsskole sammenlignet med Israels folkemord i Gaza.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle civile tabstal er nu over 30.000 civile (heraf over 13.500 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. 2,2 mio. er drevet på flugt. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 100.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2,2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 18 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) afsagde 26/1 en foreløbig kendelse i sagen Sydafrika har anlagt mod Israel for folkemord. Kendelsen var et sviende nederlag for Israel og de medskyldige i folkemordet i USA og Europa. Domstolen fulgte nemlig ikke Israels opfordring til at smide sagen ud, men pålagde i stedet næsten enstemmigt Israel at overholde eksplicitte dele af konventionen. Samtidig slog domstolen fast, at ALLE lande har pligt til at overholde konventionen og specifikt til at hindre folkemord. Israel betegnede ICJ som anti-semittisk og de folkemords-medskyldige i USA og Europa valgte at ignorere kendelsen. De har i forvejen sat sig uden for den civiliserede verdensorden. Som svar på ICJ halverede Israel nødhjælpen til Gaza, hjulpet af USA, Canada, Australien, Japan, Storbritannien, Tyskland, Sverige, Nederlandene og flere andre. Samtidig blev henrettelsen af civile optrappet.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige jvf. Konventionen mod Folkemord.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Bülent Ecevit
Bülent Ecevit

Bülent Ecevit (1925-), tyrkisk socialdemokratisk politiker og journalist, født i en mellemlags familie i Istanbul. Han indledte sin politiske karriere i 1957 som parlamentsmedlem for det Republikanske Folkeparti (CHP) - et centrum-venstre parti.

I 1961 blev han udnævnt til arbejdsminister i regeringen ledet af CHP's formand, Ismet Inönü. Han fortsatte på denne post frem til 1965. I 1966 blev han valgt som CHP's generalsekretær, og førte partiet længere mod venstre under den «demokratiske socialismes» banner. Hans argument var, at dette var den bedste måde at beskytte Tyrkiet mod truslen fra kommunismen.

I marts 1971 trådte Ecevit tilbage i protest mod sit partis støtte til en ny regering dannet af dr. Erim, efter at Suleiman Demirel af militæret var blevet tvunget til at trække sig fra premierministerposten. Ecevit protesterede mod militærets konstante indblanding i landets politik. Året efter erstattede Ecevit Inönü som formand for CHP, og vandt i 1973 parlamentsvalget. I 1974 dannede han en koalitionsregering sammen med Necmettin Erbakans islamiske MSP parti. Regeringen fik en kort levetid, men forsøgte at reducere overgrebene fra den politistat, militæret havde etableret, løftede forbuddet mod opiumsproduktion som var blevet indført i 1974 efter pres fra USA, og invaderede i juli 1974 Cypern for at beskytte den tyrkiske minoritet efter et kup i Grækenland. Koalitionen var dog skrøbelig, og i november trådte Ecevit tilbage, for at blive erstattet af Demirel.

Med omfattende masseopbakning dannede Ecevit en ny regering i januar 1978. Han lovede at sætte en stopper for den stadig dybere økonomiske krise og den tiltagende politiske vold. Hans regering indførte uden held et økonomisk stabiliseringsprogram, udarbejdet af IMF. Inflationen og arbejdsløsheden fortsatte med at stige dramatisk, samtidig med at den politiske og etniske vold tiltog. På den ene side angreb de fascistiske Grå Ulve Alevi minoriteten, og på den anden opstod den kurdiske separatisme. I oktober 1979 trådte Ecevit tilbage, for atter engang at blive erstattet af Demirel.

Efter militærkuppet i 1980 blev de fleste politiske partier forbudt. Deriblandt også Ecevits CHP. I 87 trådte Ecevit atter ind på den politiske scene som formand for det nyligt dannede Demokratisk Venstre (DSP). Det var blevet dannet i 1985 af hans kone, Rahsan Ecevit. I starten var det et lille parti, men spiller nu en ledende rolle på den tyrkiske venstrefløj. Det er generelt imod yderligere liberaliseringer af den tyrkiske kapitalisme, men går ind for landets medlemsskab af NATO og ansøgning om medlemsskab af EU. Ecevit er kendt for sine nationalistiske holdninger. Han indtager en skarp holdning overfor Grækenland, og er skarpt imod kulturelle og sproglige rettigheder for Tyrkiets kurdiske minoritet.

I juli 1997 til november 98 indgik DSP i en koalitionsregering med ANAP med Ecevit som vice-premierminister. Han blev derefter opfordret til at danne en regering, der skulle sidde frem til parlamentsvalget den 18. april 1999. Hans minoritetsregering - den 6. siden valget i 1995 - bestod alene af DSP, men sikrede sig flertal pga. støtte fra ANAP og DYP.

Ecevit huskes i forvejen som den tyrkiske premierminister der invaderede Cypern. Han blev den 16. februar 1999 meget populær, da han kunne offentliggøre tilfangetagelsen af PKK lederen, Abdullah Öcalan. Hans parti steg fra 14,6% til 22% af stemmerne og blev ved valget i april landets største, fulgt af det ekstremt højreorienterede Nationalistiske Aktionsparti (MHP) under ledelse af Devlet Bahceli, det islamiske Dydens Parti og Mesut Yilmaz' Moderlandspartiet (ANAP).

Efter valget dannede Ecevit en koalitionsregering med MHP og ANAP. Den fik med 351 ud af parlamentets 550 pladser en klar majoritet, og kunne gennemføre økonomiske reformer udarbejder af IMF. Ecevit selv er premierminister og Ismail Cem (ligeledes fra DSP) er udenrigsminister. MHP har posten som forsvarsminister og ANAP posten som indenrigsminister.

Ecevit er en meget belæst politiker, der taler perfekt engelsk og læser sanskrit. Han har bl.a. oversat T.S. Eliott og Rabindranath Tagore til tyrkisk. Alligevel har han aldrig fuldført en universitetsuddannelse og kan derfor ikke blive landets præsident.

A.J.