Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Israel
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker  .  Premierminister
Ideologi  .  Borgerlig  .  Konservativ
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2002
Læst af: 29.450
: :
Netanyahu, Benjamin
Left
Rocks
2023-12-05 16:48

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu (1949-), israelsk politiker, barnebarn af en litauisk rabbiner, der emigrerede til Palæstina i 1920, født i Tel Aviv som søn af Benzion Netanyahu, der var ideologen bag den «zionistiske revisionisme» og sekretær for Zeev Jabotinski, der var ideologen bag den jødiske ultra-nationalisme. Han blev dybt berørt af sin bror, Jonathans død under et israelsk kommandoraid for at befri gidslerne på et fly i Entebbe, bortført i 1976 af tyske og palæstinensiske terrorister.

Netanyahu har fået hele sin uddannelse i USA, hvortil hans familie var flyttet i starten af 1960'erne. Efter studier i arkitektur og offentlig administration ved Massachusetts Institute of Technology (MIT), arbejdede han indtil 1978 for Boston Consulting Group. Han har både statsborgerskab i Israel og USA.

I 1982 blev han udnævnt til næstkommanderende ved Israels ambassade i Washington, og i 1984-88 var han Israels FN ambassadør. Hans politiske karriere i Israel startede i 1988, da han blev valgt til Knesset for Likud. Han blev vice-udenrigsminister i den nationale samlingsregering bestående af arbejderpartiet og Likud. I 1991 deltog han i den israelske delegation til fredskonferencen i Madrid. Han blev betragtet som en høg og stod premierminister Yitzhak Shamir politisk nær. I marts 1993 blev han valgt som formand for Likud, og blev valgt som premierminister den 29. maj 1996, ved det første direkte valg til denne post. Efter lovgivningsmæssige ændringer i Israel har premierministeren nu halv-præsidentielle beføjelser, og der kræves to-tredjedeles flertal i Knesset for at fjerne ham. Da denne lov blev vedtaget, var Netanyahu det eneste Likud medlem, der stemte for.

Netanyahus politiske karriere er blevet financieret af den mest konservative fløj indenfor den pro-israelske lobby i USA, og han er grundlæggende fuldstændig imod Oslofredsaftalen. Men under sin periode som premierminister opfattede han formelt aftalen som et fait accompli, og erklærede at han ville respektere forpligtigelser indgået af de tidligere regeringer. Alligevel afviste han at forhandle Jerusalems fremtid, trods det at dette var et af punkterne i Osloaftalen. Samtidig afviste han anerkendelsen af en palæstinensisk stat, som han betegnede som en «trojansk hest», der blot havde til formål at udslette Israel (se hans bog: « Israel, a place among the Nations»). Han går ind for ideen om et Storisrael og ønsker permanent israelsk kontrol over «Judæa og Samaria» (den zionistiske betegnelse for Vestbredden), som han betegner som en «beskyttelsesmur» mod Israels arabiske naboer, og som skal være sæde for flere israelske bosættelser. Ifølge ham «er Osloaftalen et bevis for PLO på, at terrorisme betaler sig», og «en fortsat implementation af Osloaftalen vil indebære oprettelsen af en masse terroristbaser inde i Israel». Netanyahu kan maksimalt strække sig til en form for civil autonomi, som den der med Osloaftalen eksisterede frem til 2001 i områder af Vestbredden og Gaza.

Efter David Levys tilbagetræden som udenrigsminister i januar 1998 overtog Netanyahu selv denne post. I oktober udpegede han Ariel Sharon til posten.

Netanyahu tabte valget i 1999, og blev efterfulgt af Ehud Barak på posten som premierminister. Efter nederlaget trak han sig som formand for Likud, men stillede alligevel op som modkandidat til koalitionens Ariel Sharon ved valget i februar 2001. Et valg han dog tabte. Netanyahu står fortsat på spring som Sharons mulige afløser.

A.J.