Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 4/1 2024
Læst af: 2.678
: :
Terrorstat
Left
Rocks
2024-07-14 12:28
2024-07-13 08:30

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Terror, af latinsk terror (skræk, forfærdelse, rædsel), af terrere (forskrække, skræmme). Begrebet refererer til stater, der som led i opretholdelse eller udvidelse af egen magt systematisk og målrettet angriber civile fysisk i eget eller i andre lande.

Denne form for magtanvendelse er i strid med FN's Charter, der forbyder krig, er i strid med 4. Genevekonvention der blev udformet til beskyttelse af civile under konflikter og er i strid med FN's Menneskerettighedskonvention.

Terrorisme begås af enkeltpersoner eller -grupper der råder over begrænsede ressourcer. Sammenlignet med statsterror har denne type terror en begrænset rækkevidde og konsekvens. Skal der gennemføres f.eks. folkemord har det et omfang, der kræver statslige deltagelse, som folkemordet i Rwanda i 1994, folkemordet i Srebrenica i 1995, folkemordet i Sri Lanka i 2009, folkemordet i Myanmar i 2016-17, Israels folkemord i Palæstina i 2023. USA's statsterrorisme har siden statens oprettelse kostet flere hundrede mennesker livet. Det største enkeltstående terrorhandling var bombningen af Hiroshima og Nagasaki med atomvåben i august 1945. Det kostede 400.000 mennesker livet. USA's statsterror har siden 11. september 2001 kostet 4-8 mio. civile livet.

Selv om Sovjetunionens invasion af Ungarn i 1956 og Chechoslovakiet i 1968 var statsterror, kan intet andet land måle sig med USA's globale statsterror siden statens oprettelse i 1776. Landets grundlag var terror mod landets oprindelige befolkning og slavebefolkningen. Dets krigsførelse under 2. Verdenskrig var ligesom Tysklands og Japans baseret på statsterrorisme. Derefter fulgt af dets krige mod Korea, Vietnam, Grenada, Haiti, Panama, Iraq, Afghanistan og Syrien. Det er den vigtigste leverandør af våben til terrorstaten Israels krige mod dets nabolande: Libanon, Jordan, Syrien, Egypten, Iraq, Iran og Palæstina. USA er verdens rigeste land. Ikke pga. dygtighed, men pga. udplyndring og undertrykkelse af resten af verden. Det har derfor over 750 militærbaser spredt over hele verden til bevarelse af et globalt højt trusselsbillede og som udgangspunkt for dets terror mod andre stater. (Historisk oversigt over USA's statsterror 1890-2014)

Terrorstaten USA har over 750 militærbaser spredt over hele verden som trussel og som udgangspunkt for terror mod omkringliggende lande. USA er desuden leder af krigs- og terroralliancen NATO.

Danmark trådte ud af skabet som terrorstat i 1999, da det deltog i bombardementerne af Serbien og har siden som terrorstat ageret i Afghanistan, Iraq, Syrien, Libyen og Palæstina.